Motor rijlessen


Wil je individuele begeleiding? Lessen met de volledige aandacht van je instructeur?

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Vanaf les 1 staat de instructeur de volledige lestijd tot je beschikking. Hij maakt een persoonlijk lesplan en neemt aan het eind van de les je vorderingen en aandachtspunten met je door. Doordat je zijn volledige aandacht hebt waardoor fouten snel worden gecorrigeerd en wat je goed doet direct wordt opgemerkt, zul je vaak minder lessen nodig hebben en is je opleiding aan het eind vaak goedkoper. Samen met de instructeur bepaal je wanneer en hoe vaak je lest. Met ingang van 19 januari 2013 zijn de regels voor het behalen van het motorrijbewijs gewijzigd.

Ben je ouder dan 24 jaar: Mag je direct examen doen voor je A rijbewijs onbeperkt vermogen. Dit geldt ook als je in het bezit bent van rijbewijs klasse A1. Je moet dan examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming doen.

Ben je jonger dan 24 jaar:

A1 rijbewijs: Je mag lessen vanaf 17 jaar en examen doen als je 18 bent voor de klasse A1. Dit is een lichte motorfiets met maximaal vermogen van 11 Kw en niet meer dan 125cc. Je doet examen voertuigbeheersing en een examen verkeersdeelneming.
A2 rijbewijs: van af je 20e jaar of als je 2 jaar in het bezit bent van het A1 rijbewijs mag je het examen verkeersdeelneming doen voor de klasse A2. Dit is een middelzware motorfiets met een maximaal vermogen van 35 Kw.
A rijbewijs: Na weer 2 jaar (dus op zijn vroegst als je 22 bent) mag je het examen verkeersdeelneming doen voor je A rijbewijs onbeperkt vermogen.
Als je jonger bent dan 24 jaar begin je altijd met het A1 of A2 rijbewijs

Voor je 1e examen verkeersdeelneming moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat voor de motor. Hiervoor kunnen zowel klassikale en individuele theorielessen worden gevolgd.

Wij lessen op een Kawasaki ER6